Pícka na jablko
3 dílný komplet - nahříváček, nádobka a víčko. Vnitřní rozměr nádoby cca 9 cm. Středně velké jablko lze vložit vcelku.
Postup pečení jablka v pícce:
Do hrnku vložte celé nebo nakrájené jablko, zalejte trochou vody, přidejte koření - hřebíček, skořici nebo badyán. Přisypte vanilkový nebo skořicový cukr, případně přidejte med, rozinky, oříšky apod. Pro alkoholickou variantu přilijte ještě trochu rumu. Jemná vůně se díky teplu z čajové svíčky ( do našeho typu se vejdou až 3 svíčky) rozšíří po celém pokoji a za 30 až 60 minut si můžete na upečené směsi pochutnat.
Nebo můžete pícku využít na výrobu:
Čokoládové fondue
200 g tmavé čokolády, 150ml smetany ke šlehání, 3 lžíce nutelly, panák amaretta, ovoce
Rozehřejte všechny suroviny kromě ovoce v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, řádně rozmíchejte až je hmotá hladká a nalejte do nádobky pícky. Posaďte na nahříváček a zapálenou svíčkou udržujte teplotu. Na vidličku nebo špejli napichujte kousky ovoce a namáčejte v čokoládě.
Dobrou chuť!!!